Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

Προκαλούν οι Τούρκοι: Μπαράζ παραβιάσεων πάνω από τέσσερα ελληνικά νησιά

aeroplana-tourkika


Προτού συμπληρωθούν 48 ώρες από τις ατυχείς δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ότι οι Έλληνες πιλότοι ευτυχώς δεν είναι τόσο νευρικοί όσο οι Τούρκοι απέναντι στους Ρώσους, η Άγκυρα προέβη σε μια πολύ σοβαρή πρόκληση -ίσως τη σοβαρότερη εδώ και αρκετά χρόνια.

Σχηματισμός έξι οπλισμένων τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών τύπου F-16 πέταξε πάνω από τέσσερα ελληνικά νησιά: Τους Φούρνους, το Μακρονήσι, τους Ανθρωποφάγους και το Αγαθονήσι!
Η υπέρπτηση αποτελεί την πλέον σοβαρή πρόκληση διότι αποτελεί έμπρακτη αμφισβήτηση της εδαφικής κυριαρχίας της Ελλάδας στα νησιά του Αιγαίου. Αν μη τι άλλο, ο χρόνος που σημειώθηκε η υπέρπτηση των έξι τουρκικών μαχητικών πάνω από τέσσερα ελληνικά νησιά, δεν αφήνει αμφιβολίες ότι πρόκειται για την επίσημη απάντηση της τουρκικής κυβέρνησης στα ατυχή τουιταρίσματα του Αλέξη Τσίπρα προς τον Αχμέτ Νταβούτογλου.
Δεν θα πρέπει να περάσει απαρατήρητο το γεγονός ότι η πτήση των τουρκικών μαχητικών εντός του χώρου ευθύνης της Αθήνας (FIR Αθηνών) και στη συνέχεια οι παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου μαζί με τις επιθετικές πτήσεις πάνω από τέσσερα ελληνικά νησιά διήρκεσαν ακριβώς 29 λεπτά!
Διαβάστε την επίσημη ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ για τις σημερινές υπερπτήσεις των τουρκικών αεροσκαφών:

Σχηματισμός 6 τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών, F-16, εισήλθε στις 15:01 στο FIR ΑΘΗΝΩΝ μεταξύ ν. Λέσβου και ν. Χίου. Ο σχηματισμός, αφού διασπάστηκε σε 4 και 2 αφη αντίστοιχα, πραγματοποίησε υπερπτήσεις ως ακολούθως:
– στις 15:25 υπέρπτηση 4 αφων άνωθεν ν. Φούρνοι, στα 4.000 πόδια
– στις 15:27 υπέρπτηση 2 αφων άνωθεν ν. Μακρονήσι και ν. Ανθρωποφάγοι του νησιωτικού συμπλέγματος Φούρνων, στα 8.500 πόδια και 8.200 πόδια αντίστοιχα και στις 15:29 άνωθεν ν. Αγαθονήσι, στα 8.100 πόδια
Ακολούθως, εξήλθαν του FIR ΑΘΗΝΩΝ τα 4 αφη στις 15:28 και τα 2 αφη στις 15:30 αντίστοιχα, νοτίως ν. Σάμου.
Το σύνολο των τουρκικών αεροσκαφών αναγνωρίσθηκε και αναχαιτίσθηκε, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες και κατά πάγια πρακτική.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.