Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Τραγωδία στη Ρόδο: Ναυάγιο με 200 μετανάστες. Τουλάχιστον 3 νεκροί. Βίντεο-ντοκουμέντο


Εικόνες που κόβουν την ανάσα από το ναυάγιο της Ρόδου. Συγκλονιστικό βίντεο και φωτογραφίες από την παραλία που διαλύθηκε το σκάφος που μετέφερε μετανάστες από την Συρία (Video)

Τρία άτομα, ένας άνδρας, μία γυναίκα και ένα παιδί, ανασύρθηκαν νεκρά από τη θαλάσσια περιοχή Ζέφυρος της Ρόδου, όπου το πρωί προσάραξε ιστιοφόρο σκάφος με τουλάχιστον 200 μετανάστες που προσπαθούσαν να φτάσουν στη χώρα μας από τη Συρία.
Οι περισσότεροι μετανάστες έπεσαν στη θάλασσα και κατάφεραν να βγουν στην ακτή με τη βοήθεια κατοίκων του νησιού. Το σκάφος ήταν ξύλινο και διαλύθηκε μετά την προσάραξη του πάνω σε βράχια κοντά στην ακτή.
Σύμφωνα με το Λιμενικό, έχουν διασωθεί μέχρι στιγμής 83 άτομα, εκ των οποίων 57 έχουν μεταφερθεί στην Αστυνομική Διεύθυνση του νησιού και 23 στο νοσοκομείο.
Όπως μεταφέρουν οι ίδιοι οι μετανάστες, ο δουλέμπορος που τους μετέφερε τους εγκατέλειψε ανοικτά της Ρόδου και έφυγε προς Τουρκία με γρήγορη φουσκωτή λέμβο ή Jet Ski.
Η επιχείρηση διάσωσης είναι σε εξέλιξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.