Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Φώκιες βιάζουν πιγκουΐνους (video)




Είναι αρκετά χρόνια που οι επιστήμονες παρατήρησαν παράξενη σεξουαλική συμπεριφορά σε φώκιες

που ζουν στο νησί Μάριον, κοντά στην Ανταρκτική. Αρχικά θεωρήθηκε απλά ένα μεμονωμένο περιστατικό κάποιου άπειρου αρσενικού αλλά μια νέα δημοσίευση με τίτλο «Πολλαπλά συμβάντα σεξουαλικής παρενόχλησης βασιλικών πιγκουίνων (Aptenodytes patagonicus) από φώκιες (Arctocephalus gazella) της Ανταρκτικής)» φέρνει στο φως και άλλες περιπτώσεις.



«Μόνο εικασίες μπορούμε να κάνουμε γιατί συμβαίνει αυτό» παραδέχεται ο Δρ Νίκο ντε Μπρούιν του Πανεπιστημίου της Πρετόρια, επικεφαλής της μελέτης.

Σε όλες τις περιπτώσεις που αναφέρει η δημοσίευση, «η φώκια κυνηγά, συλλαμβάνει και καβαλάει τον πιγκουίνο. Η φώκια στη συνέχεια επιχειρεί συνουσία αρκετές φορές, με ενδιάμεσα διαστήματα ανάπαυλας» ενώ σε τουλάχιστον μία περίπτωση πρέπει να υπήρξε και διείσδυση. Υπάρχει περίπτωση οι φώκιες να κάνουν λάθος και να μπερδέυουν τους πιγκουΐνους με θηλυκιές; Όχι, σύμφωνα με τους ερευνητές και το βασικό επιχείρημα είναι ότι σε ένα από τα τέσσερα περιστατικά, ο βιαστής πρώτα έκανε σεξ με το θύμα του και μετά το έφαγε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.