Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ :ΣΕ 7 ΜΗΝΕΣ ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ «MARE WEST»



Με ταχύτατους ρυθμούς και με κατασκευάστρια εταιρία την ΤΕΡΝΑ προχωράνε οι εργασίες για την κατασκευή του πρώτου μεγάλου εμπορικού κέντρου της Κορίνθου που θα έχει το όνομα «MARE WEST»



Ήδη έχει αργήσει τουλάχιστον ένα δεκάμηνο η κατασκευή του Κέντρου αφού υπολιζόταν για το τέλος του 2013 ή τις αρχές του 2014

Το εμπορικό κέντρο είναι ιδιοκτησίας του Ομίλου Στασινόπουλου και θα προστεθεί στην αλυσίδα μαζί με το εμπορικό κέντρο της οδού Πειραιώς το «RIVER WEST»



Ο ΟΜΙΛΟΣ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΥ έχει παραγωγικές δραστηριότητες στην Αγγλία, στη Ρουμανία, στη Βουλγαρία και εμπορικές δραστηριότητες σε 60 χώρες.

Έχει αγοράσει τις λιμενικές εγκαταστάσεις Sviloza στη Βουλγαρία και η συνολική αξία του υπολογίζεται σε 3 δισ. ευρώ.

Πέρσι τέτοια εποχή έγινε η ανακοίνωση για μεταφορά της έδρας της ΒΙΟΧΑΛΚΟ στο Βέλγιο που έφερε μεγάλη αμηχανία και εκνευρισμό στην κυβέρνηση και αιφνιδίασε τραπεζίτες και επιχειρηματίες.

Ας έρθουμε όμως τώρα στο μεγάλο εμπορικό κέντρο της Κορίνθου ,το «mare west»

Οι εγκαταστάσεις του εμπορικού κέντρου θα είναι σε δύο συγκροτήματα και θα καλύπτουν 13.500 τ.μ

Το συνολικό κόστος ανάπτυξης αναμένεται να είναι μεταξύ 8,5 και 9 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ το εισόδημα από μισθώματα θα είναι περίπου 1,8 εκατομμύρια ευρώ.



Όπως βλέπεται και στην φωτογραφία που παραθέτουμε, στο Βόρειο συγκρότημα που θα έχει 8.000 περίπου τ.μ θα στεγαστεί το super market ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ .

Μέσα στο χώρο του super market θα υπάρχουν τρεις ξεχωριστοί επαγγελματικοί χώροι για αρτοποιείο-γλυκοπωλείο , ταχυφαγείο και καφετέρια.

Στην αριστερή πτέρυγα όπως βλέπουμε από την Π.Ε.Ο Κορίνθου-Πατρών δηλαδή στο Βορειοδυτικό Συγκρότημα θα στεγαστούν τα κατάστημα Ηλεκτρικών και Ηλεκτρονικών συσκευών «ΜΕΓΚΑ ΚΩΤΣΩΒΟΛΟΣ» και το μεγάλο γνωστό κατάστημα ένδυσης «Η & Μ» Θα υπάρξουν στο συγκρότημα αυτό και πολλά ακόμα μικρότερα καταστήματα όλων των εμπορικών ειδών. Καταστήματα ρούχων , υποδημάτων, παιδικό ρούχο, κομμωτήρια, καφέ-εστιατόρια, φαρμακεία κ.α

Οι πληροφορίες μας λένε ότι δεν θα υπάρχουν στο “mare west” κινηματογράφοι και βραδινή διασκέδαση κάθε μορφής. Το κέντρο θα κλείνει για το κοινό μιάμιση ώρα μετά το κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων ,δηλαδή στις 10.30 μ.μ περίπου

Το MARE WEST αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του για το κοινή το τελευταίο δεκαήμερο Μαΐου 2015 .



ΠΟΙΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ MARE WEST ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΗ ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ;

Τώρα το πόσο θετική ή αρνητική θα είναι η λειτουργία του μεγάλου αυτού εμπορικού κέντρου για τον ανταγωνισμό με την παραδοσιακή αγορά στην πόλη της Κορίνθου είναι ένα θέμα με το οποίο θα πρέπει να ασχοληθεί με επιστημονικό τρόπο (κατάλληλη μελέτη) ο Εμπορικός Σύλλογος Κορίνθου .

Όπως επίσης και για τη ΣΥΝΟΛΙΚΗ θετική ή αρνητική επίδραση στην τοπική οικονομία.

Για παράδειγμα είναι σίγουρο ότι θα προκύψουν νέες θέσεις εργασίας αλλά πρέπει να αναζητηθούν και οι "παράπλευρες απώλειες" για το πόσες δηλαδή θέσεις εργασίας θα εκλείψουν από την τοπική αγορά με το κλείσιμο κάποιων μικρών καταστημάτων λόγω μεγάλου ανταγωνισμού.

Θα πρέπει επίσης να μελετηθεί αν το μεγάλο μέρος του οικονομικού κέρδους του συγκεκριμένου Εμπορικού Κέντρου θα παραμείνει στην τοπική κοινωνία ή θα πετάξει για Βέλγιο ή στα Νησιά Κέιμαν




http://sfedona.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.