Σάββατο 19 Ιουλίου 2014

Σοκ! Ανήλικη κατέληξε στο νοσοκομείο μετά από....




Αν και μόλις 12 ετών, πήρε την απόφαση να κάνει ....
τατουάζ χένας, δίχως να φαντάζεται ότι θα της έβγαινε «ξινή» η χαρά. Το κορίτσι οδηγήθηκε στο Κέντρο Υγείας Μοιρών Ηρακλείου Κρήτης, καθώς αν και η χρωστική ουσία έφυγε, το δέρμα της υπέστη αλλεργική αντίδραση και αμέσως έπρεπε να της χορηγηθεί φαρμακευτική αγωγή. Η ανήλικη έκανε το τατουάζ στην παραλία, όπου βρισκόταν για μπάνιο, από έναν πλανόδιο που «χτυπούσε» τατουάζ με χένα και μπήκε σε περιπέτειες. 

Οι πλανόδιοι που κάνουν τα τατουάζ αυτά είναι εκατοντάδες στις παραλίες της Κρήτης κι όχι μόνο, αλλά τα προϊόντα τους δεν είναι ελεγμένα, με αποτέλεσμα να προκαλούν οιδήματα - ίσως και σοβαρότερα προβλήματα. Σημειώνεται ότι η χένα είναι φυτικό προϊόν, αλλά προστίθεται σε αυτή μεγάλη συγκέντρωση χρωστικών ουσιών, προκειμένου να είναι πετυχημένο το έντονο μαύρο χρώμα του τατουάζ και φυσικά να έχει μεγαλύτερη διάρκεια. Αυτή η υψηλή συγκέντρωση χρωστικών ουσιών είναι πιθανό να προκαλέσει αλλεργικές αντιδράσεις. 

Σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων, η χένα που αφήνει το μαύρο χρώμα και διαρκεί περισσότερες από δύο μέρες θεωρείται εξαιρετικά επικίνδυνη, αφού περιέχει τη χημική ουσία P-Phenylenediamine, η οποία είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη και μπορεί να προκαλέσει αλλεργίες και χρόνιες αλλεργικές αντιδράσεις. Αυτές εκδηλώνονται με έντονη φαγούρα και ερυθρότητα, καθώς επίσης και με κηλίδες και φουσκάλες στο δέρμα.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.