Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Ευεργετημένοι οι τουρκοκύπριοι... Το Μνημόνιο κόβει την περίθαλψη στους Κύπριους!!




Το νομοσχέδιο, μεταξύ άλλων προβλέπει την κατάργηση του υφιστάμενου καταλόγου των δικαιούχων δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και ένταξη όλων ανεξαιρέτως των πολιτών της Κύπρου, στην κλίμακα των εισοδηματικών κριτηρίων.

To νομοσχέδιο πλήττει "στην καρδιά" χιλιάδες Ελληνοκύπριους δημόσιους υπαλλήλους, αλλά όχι του Τουρκοκύπριους των Κατεχομένων. καθώς και μικρός αριθμός Τουρκοκυπρίων, που διαμένουν μόνιμα στις περιοχές ελέγχου της Κυπριακής Δημοκρατίας καθώς οι Τουρκοκύπριοι που διαμένουν στα κατεχόμενα θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια! 

Όπως αναφέρει στην απαντητική του επιστολή το υπουργείο Υγείας, η διαφορετική αντιμετώπιση των Τουρκοκυπρίων καθορίζεται σε σχετική απόφαση του υπουργικού Συμβουλίου, ημερομηνίας 15/10/81.

Στη συνέχεια, ακολούθησε η «Δέσμη Μέτρων» για στήριξη των Τουρκοκυπρίων το 2003 και σειρά αποφάσεων κατά την περίοδο 2003- 2006 με τις οποίες αποφασίστηκε η παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στους Τουρκοκύπριους ανεξάρτητα από τα εισοδήματά τους. Στις πιο πάνω αποφάσεις περιλαμβάνεται και η απόφαση για έκδοση ευρωπαϊκής κάρτας ασφάλισης ασθένειας στους Τουρκοκύπριους.

Ως κύριος λόγος για την εξαίρεση των Τουρκοκυπρίων που διαμένουν στα κατεχόμενα, από τα εισοδηματικά κριτήρια, προβάλλεται από το υπουργείο Υγείας, η αδυναμία αποδοχής πιστοποιητικών εκδιδόμενων από το παράνομο κατοχικό καθεστώς, γεγονός, που καθιστά αδύνατη την επιβεβαίωση των εισοδημάτων τους. Στην απόφαση του υπουργικού συμβουλίου, της 9/6/2005 αναφέρεται, ότι κάρτα νοσηλείας σε Τουρκοκύπριους εκδίδεται αμέσως με την προσκόμιση της ταυτότητας ή του διαβατηρίου που εκδίδει η Κυπριακή Δημοκρατία. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έθεσε ενώπιον της Βουλής το υπουργείο Υγείας το συνολικό κόστος νοσηλείας των Τουρκοκυπρίων στα κρατικά νοσηλευτήρια ανήλθε από το 2003 μέχρι το 2012 στα 43 εκατ. ευρώ. 




Πηγή:defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.