Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

ΛΟΥΤΡΑΚΙ: Βανδαλισμοί στο 1ο Δημοτικό Σχολείο

  
Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου εξωσχολικά στοιχεία, για ακόμη μία φορά, εισήλθαν στο χώρο του σχολείου και παραβιάζοντας την κεντρική είσοδο προέβησαν σε καταστροφές σπάζοντας τζάμια και μάρμαρα.

Επιπρόσθετα, άδειασαν το υλικό των πυροσβεστήρων σε όλη την έκταση του δαπέδου με αποτέλεσμα να καθίσταται αδύνατη η λειτουργία του υπογείου και του 1ου ορόφου.
Οι καταστροφές έγιναν αντιληπτές σήμερα το πρωί και ο Διευθυντής του σχολείου μας ενημέρωσε άμεσα το Αστυνομικό Τμήμα Λουτρακίου, τον Διευθυντή Π.Ε.Ν.Κορινθίας κ.Παναγιώτη Παπαγεωργάκη, τους Υπευθύνους του Δήμου Λουτρακίου - Αγίων Θεοδώρων, την Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής κα.Σταυρούλα Λέζου, ενώ τηλεφώνησε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Κορίνθου για να ενημερωθεί αν υφίσταται κίνδυνος από πιθανή εισπνοή της αντιπυρικής σκόνης από μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Αν και η απάντηση που πήρε από την Πυροσβεστική ήταν αρνητική, επειδή η παρουσία των μαθητών δυσχέραινε το έργο του συνεργείου καθαρισμού ενώ και η αιωρούμενη σκόνη έκανε αποπνικτική την ατμόσφαιρα, αποφασίστηκε από το Σύλλογο Διδασκόντων, για καθαρά προληπτικούς λόγους, η πραγματοποίηση έκτακτης επίσκεψης στο παρακείμενο Πάρκο Δεξαμενής στο Λουτράκι (περισσότερα στην κατηγορία «Εκδρομές»), ώστε να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος στο συνεργείο για τον καθαρισμό του σχολείου.



Στο σχολείο μας κατέφθασε άμεσα ο Δήμαρχος Λουτρακίου - Αγίων Θεοδώρων κ.Κώστας Λογοθέτης, ο Αντιδήμαρχος κ.Αθανάσιος Μουζάκης και αστυνομικός του Τμήματος Λουτρακίου για την καταγραφή της ζημιάς και τη διενέργεια αυτοψίας. 



Επιπλέον, επί τη ευκαιρία της παρουσίας του Δημάρχου Λουτρακίου - Αγίων Θεοδώρων και του αρμόδιου Αντιδημάρχου, ο Διευθυντής του σχολείου μας εξέθεσε τα άμεσα προβλήματα συντήρησης και φύλαξης της σχολικής μας μονάδας. Ο κ.Λογοθέτης ευαισθητοποιήθηκε άμεσα δίνοντας εντολή στις δημοτικές υπηρεσίες, πέρα από τον καθαρισμό του σχολείου, όπως προβούν στην αποκατάσταση του υδρευτικού δικτύου και στον άμεσο ελαιοχρωματισμό της κεντρικής κτιριακής μονάδας και των λυομένων κατασκευών, ενώ υπεσχέθη να συνεξετάσει με εμπλεκόμενους φορείς τη δυνατότητα φύλαξης του χώρου κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών, ώστε να μην επαναληφθούν παρόμοια φαινόμενα.



Παράλληλα με τον καθαρισμό της κεντρικής μονάδας, συνεργείο της Περιβαλλοντικής Ομάδας του νομού μας προέβη στις αρχικές, προβλεπόμενες εργασίες καθαρισμού του χώρου ώστε να ξεκινήσει άμεσα η δημιουργία και συντήρηση του σχολικού μας κήπου με οπωροκηπευτικά προϊόντα σε συνεργασία με δημοτικούς και σχολικούς φορείς. Οι εργασίες θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες με τη συμμετοχή των μικρών μαθητών και μαθητριών του σχολείου μας υπό την εποπτεία των αρμόδιων εκπαιδευτικών. 








Τέλος, ο Διευθυντής του σχολείου μας μετέβη στο Αστυνομικό Τμήμα Λουτρακίου όπου υπέβαλε μηνυτήρια αναφορά κατ΄ αγνώστων για προξένηση βλαβών σε δημόσιο κτίριο ενώ είχε εποικοδομητική συνεργασία με τον Διοικητή του Τμήματος κ.Χαράλαμπο Τετράδη στο θέμα της επιτήρησης του χώρου του 1ουΔημοτικού Σχολείου Λουτρακίου από αστυνομικά όργανα στο μέτρο του δυνατού και σύμφωνα με τις δυνατότητες της τοπικής αστυνομικής δύναμης.


Επισημαίνεται ότι παρά τα απρόβλεπτα, δυσάρεστα γεγονότα το Ολοήμερο Σχολείο λειτούργησε κανονικά, αφού είχαν ολοκληρωθεί οι εργασίες καθαρισμού του ισογείου και του υπογείου της κεντρικής κτιριακής μονάδας του σχολείου μας.

Αύριο το Σχολείο μας θα λειτουργήσει κανονικά με ώρα αποχώρησης -προσωρινά- όλων των μαθητών και μαθητριών στις 13:15 για το Κλασσικό Πρόγραμμα και 15:30 ή 16:15 για το Ολοήμερο. Ενημερώνουμε τους γονείς ότι με γοργούς ρυθμούς ολοκληρώνεται η στελέχωση του εκπαιδευτικού δυναμικού του σχολείου μας από το Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α. και τη Δ/νση Π.Ε.Ν.Κορινθίας και πιθανότατα εντός της τρέχουσας εβδομάδας ή αρχές της επόμενης η λειτουργία του θα είναι πλήρης με ώρα αποχώρησης του Κλασσικού Προγράμματος στις 14:00, ως σχολείου ΕΑΕΠ.









Πηγή:http://1dim-loutr.kor.sch.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.