Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Δεν ξεχνάω να Θυμάμαι * by Manos

Photo by Contantine Belias
όλα όσα με κάνουν *ευτυχισμένο

Καθημερινά αντιμετωπίζεις τόσο διαφορετικά πράγματα.
Η ικανοποίηση που νιώθεις όταν  βλέπεις έναν όμορφο άνθρωπο και η απογοήτευση που έρχεται όταν τον χάνεις. Τελικά καταλήγεις πως δεν χάνεις κάτι γιατί όλα μετρώνται με τις στιγμές, με αυτά που κάνεις όσο χρόνο είσαι μαζί του.

Είναι ανθρώπινο να νιώθεις πράγματα για τους περιπατητές δίπλα σου / όμορφα πράγματα και λιγότερο όμορφα πράγματα. Εδώ είναι που δεν πρέπει να ξεχνάς την ιστορία σου και όσα έχεις ήδη δει / μην ξεχνάς, η κριτική σου ικανότητα γίνεται ισχυρότερη και διαλέγεις καλύτερα.

Το ίδιο θα έπρεπε να γίνεται και με την Πολιτική, όπως και με οποιαδήποτε άλλο πλαίσιο της ανθρώπινης φύσης. Να μην ξεχνάμε τις στιγμές που νιώσαμε ικανοποίηση με την εφαρμογή μιας πολιτικής, όπως και να μην ξεχνάμε τις στιγμές που η απογοήτευση έφτασε ως το κόκκαλο. Οι κρίσεις δεν θα πάψουν ποτέ, μπορούμε όμως να τις διαχειριστούμε καλύτερα.

Ότι και αν κάνεις, ότι και αν κρατάς από τα πλαίσια που αλλάζουν γύρω σου, μη ξεχνάς να ζεις τη κάθε στιγμή ξεχωριστά - όχι όμως σαν να είναι η τελευταία σου, καθώς δεν καταλήγουμε ποτέ και πουθενά - η ζωή μας είναι σαν ένα ατελείωτο παιχνίδι / κάθε μέρα ανακαλύπτεις καινούριες κρυψώνες και μαθαίνεις νέους "κανόνες".

Μην ξεχνάς τα όνειρά σου, είναι οι φωνές που δεν θέλεις να ακούσεις.
Μην ξεχνάς το παρελθόν σου, είναι ο μόνος τρόπος για να ξέρεις που βρίσκεσαι και ο "χάρτης" του προορισμού σου.
Μην ξεχνάς ότι είσαι ίσος με αυτούς που υπάρχουν δίπλα σου. Συχνά κάποιοι θέλουν να είναι "από πάνω σου", αυτοί είναι που θέλουν προσοχή.
Μην ξεχνάς ότι είσαι όμορφος / είσαι πιο όμορφος στο φως.

Χρησιμοποίησε τις μνήμες σου και δημιούργησε κάτι καλύτερο.
Η ιστορία σου είναι σπείρα, δεν είναι κύκλος.

Βάζω πρώτη και ξεκινάω! Δεν ξεχνάω να Θυμάμαι!
Καλημέρα, από το ηλιόλουστο σπίτι μου.


Υ.Γ. Καλή τύχη στα παιδιά που δίνουν σήμερα εξετάσεις στο Πάντειο, και σε όσα άλλα παιδιά βρίσκονται στην ίδια θέση. Ελπίζω να έχετε διαβάσει, μην ακούσω μαργαριτάρια σήμερα..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.