Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Η διάλυση της άλλοτε ενωμένης Ευρώπης by Manos

..η απειλή δεν είναι εξωτερική, είναι εσωτερική και επικίνδυνη..




Ακούγοντας για διάλυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης σου έρχεται στο μυαλό η σταδιακή αποχώρηση των εθνικών κρατών από τον ιστό της συνομοσπονδίας και υπό άλλες συνθήκες αυτός ο εξωτερικός συλλογισμός δεν θα ήταν άτοπος.

Σήμερα οι συνθήκες μέσα στις οποίες ζούμε όμως είναι εντελώς διαφορετικές. Σε προηγούμενο άρθρο μου μίλησα για τη σταδιακή ανάπτυξη των τρίτων χωρών σε τέρατα οικονομίας. Σήμερα θα μιλήσουμε για τους εσωτερικούς κινδύνους. Αυτούς, που με την αρχή των εθνών - κρατών οι τότε ηγεμόνες της Ευρώπης αποφάσισαν ότι ανήκουν στο παρελθόν, ότι οι λαοί έπεσαν σε χειμέριο ύπνο. Θα δανειστώ μια ατάκα από το αγαπημένο μου "Game of Thrones" και θα σου πως πως "Γεννηθήκαμε το καλοκαίρι, ο χειμώνας έρχεται και πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι.."
Οι χώρες της Ευρώπης που οι λαοί τους κοιμήθηκαν και ενώθηκαν όλοι κάτω από μια εθνική ταυτότητα είναι πολλοί. Ξεχωρίζουν όμως το Βέλγιο, η Ισπανία και η Αγγλία. Η οικονομική κρίση που βιώνουμε δεν βοηθά στην μακροπρόθεσμη συμβίωση αυτών των διαφορετικών λαών. Σήμερα ζούνε κάτω από μια στέγη, αύριο και με τη μετάλλαξη της κρίσης από οικονομική σε εθνική αυτοί οι λαοί τι θα κάνουν;

Άκουσα σήμερα τις απειλές της Καταλονίας και της Χώρας των Βάσκων προς την Ισπανική Κυβέρνηση. Λένε πως αν συνεχιστεί η οικονομική κρίση και δεν παρθούν μέτρα για την καλυτέρευση του βιωτικό επιπέδου των πολιτών τους θα αποχωρήσουν από την ομοσπονδία.
Πέρυσι άκουσα για τις απειλές της Φλωρεντίας στην Ιταλική Κυβέρνηση. Οι Φλωρέντιοι θέλουν την επανίδρυση της Ιταλίας του Βορρά, έχουν και σημαία θα σου σημειώσω εδώ.
Η Αγγλία κάνει τα πάντα τα τελευταία χρόνια για να κρατήσει τα "άγρια σκυλιά" δεμένα. Βόρειοι Ιρλανδοί, Ουαλοί και Σκωτσέζοι δείχνουν απειλητικά προς το Λονδίνο, κερδίζοντας σταδιακά τα ψίχουλα της ανεξαρτησίας τους.
Το Βέλγιο μέχρι πρότινος τσακωνόταν για το αν η κυβέρνηση που θα σχηματιστεί θα είναι Φλαμανδική ή ό,τι άλλο..

Στην Ελλάδα μας επίσης υπάρχουν συνθήκες που λήγουν φέτος και τα επόμενα 4 χρόνια. Η πρώτη από αυτές αφορά το Κρητικό ζήτημα. Δίνεται με αυτό στην Κρήτη η ευκαιρία αποχώρησης από την Ελλάδα, με την αυτόματη δημιουργία Ελληνικής συνομοσπονδίας. Με απλά λόγια η Κρήτη θα είναι ναι μεν αυτόνομη αλλά θα υφίσταται υπό τη προστασία του Ελληνικού Κράτους.

Το τέλος της Ευρώπης - εάν γίνει - δεν θα γίνει επειδή τα κράτη αποχωρούν από αυτή. Θα γίνει επειδή τα κράτη διαλύονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.